Fotboll

RGoIF närmast segern

Fotboll Rydaholms GoIF hade i dag besök av tabelltvåan Sölvesborgs GoIF. En svår motståndare, men Rydaholm spelade bra och tog en poäng.

Matchen slutade 1–1 (1–0).

– Hade vi på förhand blivit erbjudna en poäng hade vi skrivit på, men som matchen blev är vi lite besvikna att vi inte vann, säger tränaren Edin Selimagic.

Sölvesborg jagar Bromölla om seriesegern och det skilde tre poäng inför denna omgången. Nu skiljer det fem, ty Bromölla slog Gransholm. Rydaholm låg åtta och är åtta eftersom Karlshamn, som jagar RGoIF, förlorade derbyt mot Ronneby.

Sölvesborg har en fixstjärna i Marcus Ekenberg.

– Han betyder mycket och styr deras spel. Det visste vi och var förberedda på och vi försvarade oss bra, tycker Selimagic.

Det var en tuff match, men Rydaholm stod emot och än bättre blev det då laget tog ledningen.

– Det hade gått 20-25 minuter då Peter Appelkvist, framspelad av Juan Mamani, blev fri med målvakten. Sedan hade vi också chansen att göra 2–0, men 1–0 var rättvist, anser Edin.

Andra halvlek var ungefär fem minuter gammal då Sölvesborg kvitterade.

– Lite slarvigt av oss, men det är sådant som händer.

Rydaholm fortsatte på den inslagna vägen.

– Man kan säga att hade Sölvesborg en chans hade vi två. Bland annat hade vi en boll i kryssribban och deras målvakt gjorde två-tre världsklass-räddningar.

Men, 1–1 blev det och tre spelare förjänar extra lovord i hemmalaget. Det är Ilir Kelani i försvaret och Robin Davoust och Alejandero Sanchez på mitten.

Taggar

Dela