Fotboll

Rött kort när WIK föll: ”Plattmatch”

Fotboll Det blev förlust med 1 - 3 när Waggeryds IK tog emot Björkö på hemmaplan under lördagen. En utvisning blev kostsam för hemmalaget. – Det var en tung dag, vi gör en plattmatch helt enkelt, säger WIK-tränaren Thomas Johansson.

Det var lagen närmast varandra i tabellen som möttes på Waggeryds IP. Björkö var inför matchen tre poäng bakom WIK. Efter 90 spelade minuter kan dock konstateras att poängställningen numera är lika.

Bortalaget hade med sig en 1 – o-ledning i paus som man sedan kunde öka på till 3 – 0 under den inledande kvarten av den andra halvleken. Månne beroende på att WIK tvingades spela med tio man sedan Anton Åkerhag dragit på sig ett rött kort i matchminut 32.
– Den speglar matchen ganska stort efter det, säger Thomas Johansson apropå utvisningen.
– Jag tycker ändå att vi i slutet av första halvlek tar över matchen rejält. Sen blir det 2 – 0 på ett individuellt misstag och sen kommer trean på ytterligare ett misstag. Det är ju naturligtvis ridå ner.

Det var stor besvikelse hos Thomas Johansson efter matchen.
– Vi har förlorat sex poäng mot Björkö och det är ett lagsom vi definitivt ska vinna över. Jag säger inget om att vi förlorar borta mot dem på deras lilla, trånga och dåliga plan. Men här hemma ska vi inte behöva förlora.

Waggeryds tröstmål gjordes av Sebastian Nilsson i den 70:e minuten.

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


1 reaktion på Rött kort när WIK föll: ”Plattmatch”

Kan man komma längre ner i fotbollsträsket. Varifrån kommer Björkö? Tragiskt att WIK befinner sig där de är

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *