Seger för RÅs LB

Fotboll RÅs LB vann något överraskande över Åseda med 3–2.

Tränaren Patrik Lewcun var mycket nid med tjejernas inställning och prestation:
– Ja, vi har inte alltid haft fokus en hel match men i dag var det mycket bra spel i hela matchen, berömmer han.

Teresia Schultz gjorde 1–0 efter 20 minuter men efter stort slarv släppt man in en kvitteringsboll i halvlekens slutminut.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget att spela bättre och det var inte oväntat med 2–1 efter 52 minuter och 3–1 efter 60. Vilma Nilsson och Johanna Olin var målskyttar. Åseda lyfte upp spelet och lyckades får en reducering men RÅs LB kunde ganska säkert hålla undan tills n trepoängare. Avståndet ned till nedflyttningsstrecket är nu hela sju poäng.

Noteras kan att det blev förlust i Åsedan med 0–4 men i dag var tjejerna i RÅs LB i fin form. Åseda missade en straff men å andra sidan missade hemmalaget andra fina måltillfällen.

– En verklig laginsats, summerar den nöjde hemmatränaren.