Fotboll

Simon Thern till IFK Värnamo

Fotboll Simon Thern kommer hem. Det meddelas på kvällens pressträff på IFK-gården.

Simon Thern kommer hem. Det meddelas på kvällens pressträff på IFK-gården. Bild: David Alin

Född i Värnamo, skolad i Värnamo – nu tillbaka i Värnamo.

2010 lämnade Simon Thern IFK Värnamo för Helsingborgs IF. Flytten blev startskottet för en allsvensk karriär som har innehållit tre ligasegrar och en cupseger. Efter två år i IFK Göteborg återvänder den 30-årige mittfältaren till hemmaklubben på ett treårskontrakt.

– Det är många i den här föreningen som har velat ha hem Simon och som har arbetat för det under en väldigt lång period. Därför känns det såklart otroligt bra att vi nu har lyckats ro den här affären i hamn och att Simon kommer hem. Simon har visat en enorm välvilja till att möjliggöra den här övergången och utan hans kärlek för staden och klubben så hade det inte gått. Jag tror vi kan räkna med en extremt motiverad fotbollsspelare och jag tror att vi fortfarande inte har sett den bästa versionen av Simon Thern. Hans egenskaper på fotbollsplanen i kombination med vårt sätt att se och bedriva fotboll rimmar väldigt väl med varandra. Det här kan bli riktigt bra. Jag ser fram emot att återigen få träffa Simon dagligen på Ljusseveka och att se honom spela för vår klubb, säger sportchefen Enes Ahmetovic.

Simon Thern kommenterar hemkomsten på följande sätt:

– Jag är väldigt glad att allt är klart och ser fram emot mina kommande år i min moderklubb som har gjort en otrolig resa de senaste åren och en återkomst har kittlat väldigt sedan i fjol. Jag trodde väl aldrig i min vildaste fantasi att jag som för 13 år sedan signerade mitt första professionella kontrakt skulle få en möjlighet att återvända till ett IFK Värnamo som huserar i vår finaste serie. Den möjligheten vill jag inte missa. Att få vara med och etablera IFK med min och familjens historia i klubben gör det såklart extra speciellt. Jag ser en enorm potential med ny arena och draget som är runt IFK och min målsättning är att vi inte enbart ska etablera oss utan att kunna göra något riktigt bra både på kort och lång sikt. Där vi behöver hela Värnamo allt ifrån publik till näringsliv så ska vi tillsammans etablera oss som idrottsstad. Nu kör vi.

Han kommer däremot inte att spela i den allsvenska premiären mot IFK Göteborg i helgen.

– Det handlar om ett gentlemen´s agreement klubbarna emellan, hälsar Enes Ahmetovic.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *