SIS-dam höll undan

Fotboll I våras förlorade Skillingaryds IS damlag med 0–3 mot IFK Värnamos U-lag. I kväll möttes de igen och då tog SIS revansch.

Magdalena Pavlov, ny i SIS från Plitvice

Skillingaryd överraskade på Ljusseveka konstgräs och tog med sig alla tre poängen hem. IFK hade inför matchen tagit 20 poäng, nästan dubbelt så många som SIS, 11.

– Det satt hårt inne, men vi stod pall, putsade SIS-tränaren Sebastian Quarfordt.

SIS tog ledningen genom Magdalena Pavlov, men IFK kvitterade före paus. Efter cirka en timmes spel tog SIS tillbaka ledningen då Magdalena Pavlov gjorde sitt och lagets andra mål.

– Värnamo var tunga att möta och de är också bollskickliga. Sista 20 minuterna handlade om att försvara sig och försöka utnyttja kontringar.

Fler mål behövdes inte. SIS höll tätt bakåt. Ebba Eriksson i målet och mittbackarna Sanna Johansson och Emma Galvéus fick spela på topp och gjorde det också.