Fotboll

SIS förbereder sig inför Smålandscupen

Fotboll Även om Malmbäck bevisade att de tillhör en division högre och besegrade SIS med 1–5, (0–3) så gjorde inte det tränaren Anders Fredén något. "Det är precis sådant tempo vi kommer att möta i Smålandscupen nästa helg så det var bra".

SIS mål gjordes av Axel Jonsson i 85:e minuten.
– I första halvlek så var vi alldeles för långa och lät dem få mycket ytor. När vi tappade boll så bara forsade Malmbäck fram emot oss men sedan i andra halvlek när vi tog hem pressen och blev mer kompakta så förlorade vi bara med ett mål, säger tränaren Anders Fredén.

– Det var en bra match för vår del. Vi har spelat sex matcher hittills då resultaten har gått vår väg men vi har inte mött ett motstånd med sådant bra tempo. Vi som kollektiv lär oss idag hur vi ska ta oss an det och det kommer bli nyttigt inför både serien samt i cupmatchen nästa helg.

– Dessutom så hade vi två målvakter som var borta men det är kul att se att vår tredjemålvakt Zlatan Kuc gör det bra i målet. Axel Persson som har spelat hockey var med i dag och det ska bli kul att se vad han kommer att göra där ute på plan denna säsongen för där finns det potential. Vi har även fått in Jonathan Bronski som har huserat på högre nivåer i både Elfsborg och Norrby. Han kommer definitivt att vara en av de största talangerna i vår serie. Dessutom så börjar vi få tillbaka lite annat folk och truppen börjar se hel ut.

– Motståndet blir som sagt av samma kvalité nästa helg i Smålandscupen då vi möter Sävsjö. Då ska vi bevisa att vi har lärt oss och anpassat oss till ett högre tempo för att vinna den matchen, avslutar Fredén.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *