Fotboll

SIS föll i sista matchen – tränaren försvinner

Fotboll Skillingaryds IS tog i säsongsavslutningen emot Norrahammars GIS och det blev förlust med 0–4 (0–3). Uppdaterat.

Äldst hos SIS var 20-årige Lukas Roskvist och i övrigt var det juniorer.


– Klart godkänt med tanke på vårt unga lag mot lag med seniorer som jagade en kvalplats till fyra, säger avgående SIS-tränaren Jonas Blomberg.
Efter två säsonger som tränare för moderklubben väljer han att träna Vrigstad och samtidigt ha ett uppdrag för Smålands Fotbollförbund.

Målet för Jonas var att ta laget upp till femman och det lyckades man med. Jonas hade med sig flera spelare från Värnamotrakten och de tillsammans med unga SIS-spelare lyckades med målet att hänga kvar i femman.


Även om SIS förlorar en del av seniorerna så har man en lovande trupp och kanske kommer det in ett eller annat nyförvärv.

– Vi har spelat bra under säsongen men släppt in alldeles för många mål, inflikar Jonas Blomberg.
Det var kanske inte heller så oväntat med flera yngre försvarsspelare. 59 insläppta mål på 20 matcher blev lite för mycket men samtidigt gjorde man godkända 42 mål. SIS blev åtta i serien, en poäng före grannklubben Klevshult.
Arber Hasani var SIS klart bäste målskytt med 19 fullträffar. Han följer med Jonas Blomberg till Vrigstad och där som hjälptränare.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *