Fotboll

SIS presenterar nya tränare

Fotboll Det är lite nygammalt över Skillingaryds IS nya tränarkonstellation inför kommande säsong.

SIS presenterar trojkan kring A-laget 2024: Anders Fredén, Andreas ”Anton” Beimer och Peter ”Peppe” Jonsson. Bakom har de SIS bäste spelare alla tider, Michael Svensson.

Tränaren Jonas Blomberg lämnar efter två år SIS för Vrigstad och han kunde glädjes åt att ta upp SIS till division fem. Nu går han vidare till Vrigstad och tar med sig den främste målskytten dit.

SIS har under 2023 haft ett ungt lag plus några rutinerade spelare från Värnamo med omnejd. Alla stannar inte men inom SIS-ledningen hoppas man att någon av dem blir kvar.

Till detta kan läggas den övriga truppen från i år plus alla ungdomar som stormar fram. SIS har bra ungdomskullar med spelare födda framför allt åren 2004–2007.

– Många duktiga killar och vi har redan börjat försäsongsträningen med drygt 20 killar, säger Andreas ”Anton” Beimer som tar steget upp från ungdomstränare till A-laget där han även den gångna säsongen hade visst ansvar.

Från ungdomsleden och tioårslaget kommer Anders Fredén som tillsammans med Anton ska se till att ungdomarna utvecklas. Anders är känd från en tid som seniortränare i Waggeryds IK men även tidigare i SIS. Både Anton och Anders har spelat seniorfotboll hos SIS. De är nästan jämngamla, födda 1974 respektive 1975. Båda har också spelat tillsamamns med SIS bäste fotbollsspelare alla tider, Michael Svensson som har landslagsmeriter och som varit proffs i både Frankrike och England.

Även om SIS kanske inte får fram en ny ”Micke” så kan det mycket väl bli många riktigt duktiga spelare av flera av ungdomarna.

– En del av de yngre har jag haft i skolan och känner dem väl. Det är utvecklingsbara killar och vi ställer ett ungt lag på benen till 2024. Medelåldern blir kring 18 år, säger Anders som till vardags är gymnastiklärare i Skillingaryd.

Den tredje länken är Peter ”Peppe” jonsson som ska agera något av lagledare och han har varit med även under 2023.

Fredrik Berg är ordförande i fotbollsektionen och han tror att man ska få ett bra lag trots att man än så länge saknar lite mer rutinerade spelare. SIS stänger inte dörren för sådana så sista ordet är nog inte sagt när det gäller nya spelare. Träningen är igång ett par kvällar i veckan och ännu mer fart på förberedelserna blir det i början av januari.

 

Taggar

Dela


1 reaktion på SIS presenterar nya tränare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *