Fotboll

SIS rivstartade mot Hook – båda lagen chockade

Fotboll Redan efter åtta minuter hade SIS gjort 3–0 och när matchen sedan slutade i vinst för SIS så hade även Axel Jonsson gjort hattrick.

Arkivbild på Hook.

Hooks tränare Björn Erinder är inte alls nöjd med matchen.

– Det är absolut den sämsta starten man kan få och det förstörde hela matchen, menar Erinder.

Hook spelade sedan upp sig till 3–2 genom Viktor Bäckdahl och Oskar Persson i 44:e och 48:e minuten.

– Det hade kunnat bli 2–2 om man bortser från starten men överlag så kom vi inte alls upp i normal standrard. Det var för mycket som inte funkade och även om chocköppningen är sådant som kan hända i fotboll så får det inte hända i ett derby som vi hade så bra känsla inför.

– Jag tror nästan att det var lika chockande för SIS, avslutar Erinder.

Det var Axel Jonsson som sköt in sitt första mål för SIS redan efter två minuter. Minuten senare utökade Leon Oscarsson och redan i åttonde minuten gjorde Axel Jonsson sedan sitt andra mål.

– Ja det var en liten chockande start men vi har börjat bra i stort sett samtliga matcher nu på slutet. När vi ledde med 3–0 så smög det sig sedan in en liten känsla av att ”det här vinner vi lätt” och tappade det lite i slutet av första halvleken, säger SIS ena tränare Anders Fredén.

– Vi hade bud på fler mål i första halvlek och i andra halvlek missade vi dessutom en straff. Efter att Hook hade reducerat så ryckte vi upp oss och ändrade dessutom om i positionerna de sista 25 minuterna för att hamna ännu tätare i försvaret vilket gjorde att vi hade full kontroll sista halvtimmen, fortsätter Fredén.

I 67:e minuten utökade sedan Theo Gustavsson till 4–2 för SIS och precis innan domaren blåste av matchen fikc Axel Jonsson in sitt tredje mål.

– Vi hade kunnat göra ännu fler mål men Hook hade en bra målvakt som gjorde några svettiga räddningar. Alla i laget förtjänar lite extra beröm men jag vill ändå lyfta fram Axel Jonsson som gjorde tre mål. Han var stark på försäsongen men har haft det lite tuffare under säsongen så nu hoppas vi att det släpper.

SIS har två matcher kvar medan Hook har tre matcher kvar innan det är sommaruppehåll och det är otroligt jämnt i botten av tabellen.

– Vi har inte förlorat på fem matcher och är nog ett av de formstarkaste lagen i tabellen just nu så det gäller att vi gör en bra insats mot Habo nu på tisdag för att behålla den här bra energin vi har. Kan vi bara bli lite lugnare när vi har skapat en ledning så tror jag vi kan bli ännu bättre för vi är på helt rätt väg och det bådar gott, avslutar Anders Fredén.

Nästa match för Hook spelas på måndag mot serieledande Mariebo och Habo som SIS möter i nästa match ligger för tillfället en poäng under Mariebo.

Arkivbild på Axel Jonsson i SIS.

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Klevshult vaknade efter 0–2-underläge – blev ändå snuvade på poängen
LÄS MER:  Segern gled SIS ur händerna
LÄS MER:  Klevshult bröt negativ trend

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *