Fotboll

SIS vann på straffar

Fotboll SIS ställdes mot ett betydligt fysiskt starkare Jönköping Torpa som är ett nystartat lag med många som tidigare har spelat i division tre. Det unga SIS står dock emot bra och med en sen kvittering tar de matchen vidare till straffar.

Matchen slutade 1–1 och SIS vann sedan straffarna och tog därmed en andra seger i Smålandscupen.

– Jag är full av beundran för det här laget och deras kämparglöd och hur de står upp för varandra, kommenterar tränaren Anders Freden.

– Vi hade rätt mycket skador och därmed ett ännu mer oerfaret lag på benen idag än vad vi brukar ha. Vi får försvara oss en hel del mot ett Torpa som har betydligt många fler kilo än oss men vi gör det skitbra. De får endast in ett mål på en hörna och sedan lyckas vi komma tillbaka i matchen genom en kvittering.

SIS mål gjordes genom Axel Jonsson i 77:e minuten.

–Visserligen har vi mycket att jobba på i vårt egna spel men med tanke på att killarna inte har spelat mycket seniorspel så går det inte att begära mer. Jag vill ge ett stort beröm till alla men lite extra till målvakten Natthapon Roström som räddade två straffar och gjorde fina ingripanden, våran reservmålvakt Melker Haveland som hoppade in och spelade på innermittfältet och Otto Berg som gjorde sin första seniormatch.

– Nu ska vi åka på träningsläger till Falkenberg och möta ett division 3 lag samt lite andra aktiviteter för att svetsa samman laget ännu mer, avslutar Freden.

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *