Sjätte raka för SIS

Fotboll Skillingaryds IS ångar på i damfyran men i dag fick man det tuffaste motståndet så här långt in på serien.

Taberg/Tenhult var ett bra motstånd och matchen i Taberg slutade bara 1–2 (1–2) även om SIS skapade klartt flest målchanser.

SIS tog ledningen redan efter sju minuter genom Nikolina Celebija men hemmalaget kvitterade tio minuter senare på ett långskott. SIS kom dock tillbaka och efter en dryg halvtimmes spel kom det mål som om att bli matchens sista. Målskytt var Elina Löv. Elina var tillsammans med Stephanie Barck extra bra i SIS:

– Vi började annars matchen bra med inte minst bra kantspel. I andra halvlek var vi ännu bättre, säger SIS-tränaren Sebastian Quarfordt.

Lite överraskande kom inte skyttedrottningen Magdalena Pavlov i målprotokollet. Fast ”Magda” visade styrka som framspelare. Hon  spelade fram till båda målen.

SIS är nu ensam serieledare sedan Norrahammars GIS förlorat med 1–4 mot Hestra/Grimsås. SIS tar i nästa match på torsdag emot just Hestra/Grimsås.