Fotboll

Skillingaryd tar semester som obesegrade

Fotboll Det blev ny seger för Skillingaryd när bottenlaget Skeppshult kom på besök. Det blev en promenadseger, 8–1, utan att ta i allt för mycket. – Nu har jag fått i gång fotbollstugget i Skillingaryd, säger Jonas Blomberg

Foto: Pixabay

Kaffe, kaka sjätte raka. Det är vad Skillingaryd kan ropa i omklädningsrummet när semester stundar.

Det blev en ”dag på jobbet” för tabelltvåan när man besegrade Skeppshult med klara siffror 8–1, där halvtidsresultatet var 4–0.
– Vi gör det vi ska trots dåliga förutsättning inför matchen. Vi hade två avstängda, fem sjuka och lägg därtill att några är bortresta.

Laget hade tre raka matcher där man hållit målnollan, men fick ge sig i andra halvleken.
–Ja det var lite surt att vi släppte in den bollen. Vi för spelet och är bättre än Skeppshult idag, Vi skulle kunna göra ännu mer mål, säger Blomberg som ger sitt lag en klapp på axeln för dagens insats samt plussar för några spelare:

–Kushtrim Preteni, Abdi Jama Ali ska ha lite extra beröm samt Calle Sandahl som gör ett piggt inhopp.

Semester nu, vad tycker du om vårsäsongen?

– Den är positiv. Men jag grämer mig över några kryssmatcher som vi gjorde under våren. Jag vill också passa på att säga att årets divison 6 håller en mycket hög nivå, till och med bättre än division 5 i många matcher..

 

Vad behövs förbättras till hösten?

– Det finns alltid saker att jobba på. Lagmässigt måste vi bli bättre på att spela fotboll i 90 minuter. Släpper in mål i onödan.

Förstärkning på gång?

– Vi har en spelare på vägen in i truppen. Hoppas blir klart om någon veckan. En talang som har mycket fotboll i sig men mer kommer jag inte säga förrän det är klart


Text: Kenneth Andersson

Foto: Pixabay

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

5 reaktioner på Skillingaryd tar semester som obesegrade

Till dig som funderar. I dagens a-lag i SIS finns det massor med egna spelare. Flera av dessa killar tappade intresset under åren då SIS gick tungt. Äntligen ser man glädjen i de yngre när det går lite bättre. Dessutom kommer de äldre spelarna med rutin från högre divisioner och på så sätt utvecklas de redan befintliga spelarna i egna leden.! Blomberg och killarna har gjort det fantastiskt och vi som är från skillingaryd borde glädjas. Så till dig som tycker att det är tråkigt med spelare utifrån… ha lite bättre inblick innan du lägger en dålig kommentar. SIS satsar dessutom på egna spelare då flera födda 06, 05 och 04 gjort a- debut.

Det var absolut inget negativt det var som skrivit bara en tanke. Å jJag tycker att Bloomberg gör ett fantastiskt jobb. Som alla andra i Skillingaryds IS. Var bara något som slog mig. Det var ju bra att du förklarade och det tackar jag för. Och nej, jag tycker inte att det är tråkigt med spelare utifrån bara det inte blir för många. Trevlig helg

Blir ju bättre om man blandar ungt med rutin. Som junior utvecklas man av att träna och spela med äldre spelare med rutin från högre divisioner , talar av egen erfarenhet. Eftersom du inte verkar glädjas åt att SIS gör sin bästa säsong på flera år har jag svårt att tro att du är SIS:are, så vad du vill få ut av din kommentar är något jag funderar över.

Jodå jag tycker det är kul att det går bra för SIS. Men frågan är ju vad som händer när dessa rutinerade spelare byter klubb. Och jag håller med dig om att någon eller någon rutinerad spelar är bra. Tack för ordet.

Skulle inte Skillingaryds IS satsa på sina egna killar? I stället hämtar man hit spelare från andra klubbar. Tråkigt, det är väl ingen idé att plocka hit spelare när det finns många egna produkter… Jag hoppas verkligen att de spelar gratis utan någon som helst ersättning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *