Fotboll

Skillingaryds IS avancerar i tabellen

Fotboll Skillingaryd tog sjätte segern för säsongen, och närmar sig topplagen. Detta efter att man vunnit på bortaplan mot jumbolaget Norrahammar GIS med 2–1.

Målchans i tidigare match. FOTO: Per Bunnstad

Jumbolaget Norrahammar GIS inledde målskyttet efter 12 minuters spel. Två minuter senare var det Skillingaryds tur och 1–1 var ett faktum. Leo Delbert Rumin, som gjorde kvitteringsmålet, passade också på att, innan pausvilan, se till att Skillingaryd var i ledningen med 2–1.

– I dag var vi inte på bettet från början och hamnade i underläge. Skönt med en kvittering omgående. Sedan för vi matchen tycker jag och borde avgjort i första halvleken, säger Anders Fredén, tränare för Skillingaryd.

Det blev något tuffare spel under andra halvleken. Totalt fyra gula kort delades ut, två till vardera lagen. Men några fler mål blev det inte utan SIS bärgade därmed sin sjätte seger för säsongen och tar sig uppåt i tabellen.

– Jag är ruggit nöjd med att vi kan vinna denna matchen, som vi visste på förhand skulle bli riktigt svår. Detta kommer ge oss ett lyft framöver, säger Fredén som ger sin målvakt extra beröm idag.

–Natthapon Roström ska ha extra beröm i dag. Även mittbacken Jonathan Gustavsson får en extra klapp på axeln.

SIS kommande hemmamatcher:

Fotboll

Söndag 29 september 16:00

SIS Herr - Klevshults SK

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Hooks tränare nöjd trots 1–6
LÄS MER:  Bildextra: Klevshult blev bestulna på poäng
LÄS MER:  Bildextra: SIS-herrarna tog tre poäng

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *