Spelade oavgjort mot Blåvitt

Fotboll IFK Värnamo spelade oavgjort i träningsmatchen borta mot IFK Göteborg. Slutresultatet blev 3–3 (1-2 i halvtid). Texten uppdateras löpande.

Glada spelare efter Oscar Johanssons 3-1 mål i den 51:a minuten. Foto: Skärmdump

För IFK Värnamo fortsatte försäsongsträningen med en tuff bortamatch borta mot IFK Göteborg på Valhalla IP. Utan mängder av skadade spelare ville IFK Göteborgstränaren Roland Nilsson se att hans lag fungerade efter grunderna i det sista genrepet inför den allsvenska premiären. Mot IFK Värnamo fick han se var bristerna fanns.

Efter 51 minuter ledde IFK Värnamo med 3–1 efter två mål av Oscar Johansson och ett av Abdussalam Magashy. Gemensamt för de tre målen från superettannykomlingen var IFK Göteborgs läckande vänsterkant.

– Det har sett bra ut för oss periodvis. Vi har passningskombinationer ut i korridorerna och där har Göteborg fått problem. Vi har straffat dem rätt bra, konstaterade tränaren Jonas Thern i paus.

För Jonas Thern var matchen av familjär karaktär, eftersom sonen Simon har anslutit till IFK Göteborg inför den här säsongen. Simon låg bakom Blåvitts reducering, som nyförvärvet Kevin Yakob vinklade in i 36:e minuten. Yakob ville inte vara sämre än IFK Värnamos Oscar Johansson. I den 61:a minuten blev även han tvåmålsskytt i matchen.

Mot slutet tröttnade IFK Värnamo och IFK Göteborg ökade trycket under den avslutande kvarten. Alhassan Yusuf kvitterade och fastställde 3–3.

Matchen var ett gott kvitto på att IFK Värnamo har ambitionen att på nytt etablera sig i superettan. Nästa helg drar säsongen i gång på allvar, när premiären spelas borta mot Landskrona BoIS.

FAKTA:

Startelva IFK Värnamo: Vaitsiakhovich – De Vries, Sundgren, Vindehall, Kenndal, Johansson, Da Silva, Kamara, Larsson, Magashy, Eriksson.

Avbytare: Eriksson, Uddenäs, Wanderson, Simola, Winsth, Dzabic, Hajdari.