Storseger för BLIK

Fotboll Bredaryd Lanna IK öser på i division 4 Västra. Smålandsstenars GoIF gästade i kväll Rocknevallen, men fick vända hem rejält slagna.

BLIK vann med 6–2 (2–1) och nu återstår bara fyra omgångar.

Dock kan BLIK inte ta ut något i förskott. Värste rivalen Lagans AIK vann också genom att besegra Alvesta med 3–2. Därmed är det fortfarande tre poäng upp för Bredaryd Lanna.

Smålandsstenar är ett lag som aldrig ska räknas bort och de har ju varit med och nosat om tätplaceringarna. Men, på sistone har det gått sämre för de svart-vita som dalat ned i tabellens mitt.

När lagen möttes på Domarvallen i maj vann BLIK med 2–1.

I kväll var det egentligen inte något ”snack”.

– Första 20-25 minuterna var vi inte bra, säger BLIK-tränaren Patrik Magnusson.

Då passade SGoIF på att ta ledningen, men då vaknade de röd-blå. Leotrim Alishani kvitterade snabbt och tio minuter senare tog hemmalaget ledningen genom Emanuel Miller Rinaldo.

• Och då hade ni vind i seglen?

– Ja, vi hade studsat tillbaka och efter paus visade grabbarna att de gjort hemläxan. Vi tuffade på och Smålandsstenar tröttnade.

Alishani gjorde sitt andra mål vilket innebar 3–1.

Sedan klev William Lann in och blev huvudrollsinnehavare. Han gjorde 4–1 och 5–1, gästerna stack emellan med 5–2 innan Lann satte sista spiken, 6–2.

– Roligt för William som inte varit med så mycket, men som med sina tre mål var vår bäste i dag, tycker Magnusson.