Fotboll

Cupmästare gånger två – anfallaren klar för IFK Värnamo

Fotboll På en presskonferens under eftermiddagen presenterade IFK Värnamo den 26-årige anfallaren Gustav Engvall. – Jag tror detta kan bli bra för både Värnamo och mig, berättar nyförvärvet.

Gustav Engvall. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Den 26-årige anfallaren kommer närmast från spel i Mechelen i den Belgiska högstaligan dit han anslöt 2018. Den senaste säsongen var Engvall på lån till Sarpsborg i den norska högstaligan.
– De senaste åren har varit lite upp och ner. Jag har varit länge i Mechelen och det känns bra att ansluta till Värnamo nu. Jag tror det kan bli en nytändning och jag ser fram mot att träffa grabbarna.

Cupmästare två gånger

Engvall har i allsvenskan representerat både IFK Göteborg och Djurgården. Han har vunnit Svenska cupen en gång vardera för de klubbarna. Som 19-åring gjorde han två a-landskamper under Erik Hamréns ledning. Förutom Mechelen och Sarpsborg har han även representerat engelska Bristol City när det handlar om utlandsspel.

Kontraktet är skrivet på tre år.
– Efter samtal med både Enes (Ahmetovic) och ledarstaben så kändes det bra. Sättet att spela och att jag kan utvecklas i Värnamo gör att jag tror det kan bli bra för både Värnamo och mig.

Lämnar i förtid

2021 skrev Gustav Engvall på till 2024 för Mechelen. Men han lämnar alltså i förtid. Sportchefen Enes Ahmetovic berättar att IFK inte har behövt betala något till spelarens förra klubb.
– Jag kan bara säga att vi inte betalat någon övergångssumma. Vi har ett treårskontrakt med honom och hur de har löst det sinsemellan, det vågar jag inte uttala mig om, berättar sportchefen.

Hur känns det nu då när han är klar?
– Det känns såklart väldigt bra. Vi har en otroligt ambitiös trupp och nu får vi spetsa den med Gustav Engvall.

Vad gjorde att ni värvade honom?
– Det är hans egenskaper. Det är en otroligt skicklig spelare i djupled och med bra arbetskapacitet. En spelare spelare som är bra på att ta sig in i straffområdet. Har man de egenskaperna så brukar man vara benägen att producera poäng. Speciellt om man är ledd av Kim Hellberg som huvudtränare.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln påstods det felaktigt att Gustav Engvall vunnit dubbla SM-guld. Två cupguld ska det vara och inget annat.

Agenten Magnus hedman (t.v), Gustav Engvall och Enes Ahmetovic. Foto: Tero och Annette Hedin Väisänen
Taggar

Dela


1 reaktion på Cupmästare gånger två – anfallaren klar för IFK Värnamo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *