Fotboll

Vaggeryd United är klara för kval

Fotboll Vaggeryd United vann över Hook med 3-2 och är klara för kval medan Hook har varit säkrade serievinnare sedan en månad tillbaka och får komma tillbaka till division 5 nästa år. Uppdaterad.

– Visserligen är det alltid surt att förlora en match men samtidigt var vi ju redan färdiga för division fem, säger Hooks tränare Björn Erinder.

Målen gjordes av Oscar Erinder och Victor Bäckdahl.

– Vi startade väldigt bra första halvtimmen och då hade Vaggeryds United inte så mycket men sedan kom de tillbaka in i matchen och de hade ju lite att spela för medan för oss var det en meningslös match egentligen så det kanske inte är så konstigt att det blev så.

Erinder vill lyfta fram Manfred Ohlsson lite extra i dagens match.

– Vi vinner serien och har varit klara sedan en måndag tillbaka. Nu har vi spelat av denna matchen och firade efteråt med guldhattar och bubbel för publiken. Det kommer även bli en lagfest och segerfest för spelare och respektive i folkets hus i Hook så det ser vi fram emot, avslutar Erinder.


– Vi visste att det skulle bli en tuff match och sedan får vi även en utvisad i början på andra halvlek, säger Vaggeryds Uniteds tränare Ylber Spanca.

Målen gjordes av Ensar Hoxha och Ayman Abdi (2).

– Killarna visar verkligen att de vill vinna och gör allt för att vända matchen trots att vi har en man mindre på plan. Alla gör det jättebra och speciellt i andra halvlek men jag vill lyfta fram backlinjen lite extra.

– Vi är otroligt nöjda sett över hela säsongen och vi startade ju trots allt laget förra året så vi har fått ihop det riktigt bra. Killarna förtjänar det här och nu siktar vi på kvalet. Vårt mål är helt klart att gå upp i division, avslutar Ylber Spanca.


Text: Linn Törnberg

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *