Varning, Rydaholm

Fotboll Rydaholms GoIF dras mer och mer in i bottenstriden i sydöstra trean. I dag blev det förlust i sex-poängsmötet på Kungshall mot Gransholm, 1–2. RGoIF var varnade, men sju spelare fick se det gula kortet och en dessutom det röda.

Rydaholm i blått. Foto: Torsten Lindberg  [1/2]

Inte kul för Rydaholm. Foto: Torsten Lindberg  [2/2]

Gransholms IF från Gemla tycks passa RGoIF väldigt illa. När de möttes i våras på Granvallen vann GIF med 5–2. I dag skulle Rydaholm ta revansch, men så blev det inte.

Gästerna, med flera långa spelare, lirade smart. Flera långa inkast i ”boxen” vållade RGoIF:arna stora bekymmer. Och, inspelen fick Rydaholm inte undan.

– Vid 0–1 skulle vi rensat, men försökte spela oss ut och vid 0–2 blev det också fel. Vi bjöd på dem på båda målen, suckade tränaren Edin Selimagic.

0–1 kom redan i sjunde minuten och det var bara att applådera gästernas fullträff. En praktträff utan chans för Mauro Pereria i hemmakassen. Men, RGoIF jobbade sig snabbt in i matchen, tog över och ägde boll till cirka 70 procent.

– Visst, vi skapade mycket, men missade för mycket, konstaterade Selimagic.

Välförtjänt kom kvittering i 34:e minuten genom nye argentinaren Juan Ignacio Carabajal Mamani. En spelare som gav ett positivt intryck och som även jobbade hårt defensivt.

– Han har tränat med oss en tid, men alldeles för många ligger efter med träningen. Bara tre-fyra har tränat i två veckor, en del dök upp på sista träningen och några i dag för match.

Rydaholm hade dessutom en av de bättre, Alejandro Sanchez avstängd och någon har försvunnit i form av flytt på grund av arbete eller skola. En förklaring till en tunn bänk i dag, bara två spelare.

Andra halvlek bjöd inte alls samma fina fotboll som den första. Gransholm försvarade sig väl och hade bra koll på hemmalirarna. GIF hade ju även tagit ledningen i slutet av första halvlek då RGoIF missat att rensa och i stället blev en av gästernas spelare helt fri.

Rydaholm drog på sig – eller fick – många gula kort. Ett i första halvlek följdes av sex i andra.

– Inte bra och några är avstängda i nästa match, avslöjar Edin.

Tungt faktum för ett lag redan utan bredd. Bäst i dag var målvakten Pereria och yttern Daniel Luzze. Han sprang mest av alla och gjorde ett hästjobb.

Matchfakta

Rydaholm–Gransholm

1–2 (1–2)

Mål: 0–1 (7) Alexander Andersson Fogelström, 1–1 (34) Juan Ignacio Carabajal Mamani, 1–2 (42) Emil Andersson Bark.

Avslut på mål: 6–8 (4–5).

Avslut totalt: 13–11 (8–7).

Hörnor: 10–3 (5–1).

Varningar: Benjamin Sacic, R (7), Carl Nilsson, G (45), Kristian Kurtovic, R (50), Elvedin Mesinovic, R (65), Emil Andersson Bark, G (65), Yusuf Abdulrahim Rajab, R (70), Juan Ignacio Carabajal Mamani, R (76), Kristian Kurtovic, R (78), Nermin Usanovic, R (80).

Utvisning: Kristian Kurtovic, R (78, två gula kort).

Domare: Admir Hasanbegovic, Lidköping.