Västboås storvann i Waggeryd

Fotboll Västboås är vidare i Smålandscupoen efter överraksande storseger på bortaplan mot Waggeryds IK. Det blev hela 6–1. Uppdaterat.

Västboåstränaren Mikael Svensson var självfallet nöjd med den överraskande segern och att man är vidare Smålandscupen.
– Vi hade i båda lagen spelare borta och i första halvlek syntes det att Waggeryd spelar i trean. De rullade boll bra och försökte med inspel från kanterna. Vi lyckades ändå försvara oss mycket bra, berömmer Mikael Svensson.
Hans lag tog tidigt ledningen på spelmål och strax efter kom 2-0 på bonusstraff. Jonatan Eriksson svarade för båda målen. och direkt efter ökade man på till 2–0..

WIK reducerade före paus genom Sebastian Nilsson men fyra minuter in på andra halvlek kom 3–1 genom Lucas Eriksson. Efter 62 minuter kom Jonatan Eriksson tredje mål för kvällen. Gustav Olsson fyllde på med 5–1 och i slutminuten kom 6–1 genom August Gunnarsson.

– 6–1 går ju inte att snacka bort och det var en laginsats från vår sidan, säger Mikael Snesson.
Han berömmer hela laget men kan inte undgå att ge extra plus till Jonatan Eriksson för tre mål varav två på straff.
Anton Svenningson och får också lite extra beröm.

Bekymrad WIK-tränare

WIK-tränaren Thoms Johansson är bekymrad just nu:
– Ja, elva insläppta mål på två matcher. Vi måste hitta tillbaka och ta fram vinnarskallen, säger han om sitt lag.
I dag saknade man flera spelare och fick dessutom Myhedin Hoxha allvarligt skadad med kanske ett benbrott. Det tog illa men var otur. Det är sådant som kan hända i fotboll, noterar WIK-tränaren.
I dag ger han endast plus till de två unga lovande killarna Karl Eckerström och Wille Edberg.
Han förklarar förlusten med lite avvaktande spel och framför allt att WIK var dåliga mot ett Västboås som ville mer.

Waggeryd IK:s kommande hemmamatcher:

Lördag 31 augusti 16:00