Fotboll

Västboås vann derbyt

Fotboll Det var fotbollsderby på Bollagården denna mörka och regniga fredagkväll, men det blev många mål. Västboås GoIF vann derbyt mot Forsheda med 5–4.

Forshedas chanser att ta sig förbi Kärda IF och nypa en kvalplats var i det närmaste omöjliga.

– Även om det var kört måste man kunna ta fram lite karaktär, morrade FIF:s spelande tränare Marcus Syrén, som var avstängd i denna match.

Västboås säkrade sitt div 5-kontrakt i förra omgången, men var stärkta av det och att besegra Forsheda i derby på deras egen arena var ett lockmedel. Men, enligt Syrén var det inte världens bästa match.

– Det minst dåliga laget vann.

Han hade inte mycket till övers om sina lagkompisar.

– Ingen av lagets 16 spelare får godkänt.

Tre spelare bidrog i alla fall med mål. Alvin Sandberg och Oscar Persson gjorde var sitt medan Jakob Ekblom svarade för två.

Och, med dessa fyra mål ledde FIF med 4–3 då sju-åtta minuter återstod.

– Då fick vi en straff som Jonatan Eriksson satte och i sista sparken slog Jesper Hjelmgren in segermålet, säger VGoIF:s tränare Jonas Robertsson.

Han var betydligt positivare än kollegan Syrén i FIF var.

– Skönt att slå Forsheda då vi var ute efter revansch. Forsheda är bra, hade mycket boll varför vi körde med lågt försvar och satsade på kontringar och det betalade sig.

Målgörare i övrigt i VGoIF var Johan Rodin 2 och Martin Axelsson.

• Vilka var bäst i vinnarlaget?

– Hela gänget kämpade bra och spelade för varandra, men Viktor Segeflo och Erik Larsson bör nämnas.

Västboås på sjätte plats har plockat mycket poäng i höst.

– Vi kom i gång lite sent, men har nu tagit poäng av topplag och vi har chansen att ta oss förbi Hovslätt, säger Robertsson.

Västboås avslutar seriespelet mot Mariebo. Oavsett om det blir femte eller sjätte plats måste säsongen summeras som positiv.

 

Taggar

Dela