Waggeryds kämparinsats – vidare i cupen

Fotboll Cupspelet för Waggeryds IK:s damer går vidare. Efter en hård och tuff match mot division 2-gänget Jönköping Södra vann man med uddamålet, 3–2, där segermålet gjordes fem minuter från slutet.

Kvällens hemmamatch för Waggeryds IK:s damer var vinna eller försvinna, då det var cupmatch. Motståndarna var division 2-laget Jönköping Södra. Och efter första halvleken fanns hoppet att gå vidare. Det stod nämligen 1–1.

–Vi spelade jättebra och gjorde det vi hade pratat om inför matchen. Så jag behövde inte säga så mycket i pausvilan, säger Waggeryds tränare Mathias Johansson efter första halvlekens spel.

Men efter 20 minuters spel av andra tog gästerna ledningen med 1–2. Waggeryd hade dock inte gett upp och kvitteringen kom tio minuter senare.

Och glädje blev enorm när laget även gjorde med fem minuter kvar av ordinarie speltid ledningsmålet, 3–2. Ett mål som visade sig bli sista i matchen och Waggeryd är därmed vidare i cupen.

– Känsla efter målet var att gå för ett mål till. Vi blev lite nervösa när domaren inte blåst av och när de fick fyra hörnor i rad, som dock aldrig var riktigt farliga, säger Johansson om ”skrällen” och hyllar hela laget.
–Vilket lag vi hade idag. Från målvakt till sista avbytaren. Alla får självklart mer än godkänt.

Något ni plockar med er från cupsegern till seriespelet?