WIK är ny serieledare

Fotboll Nu leder Waggeryds IK herrfyran efter 4–1 (1–0) på en minst sagt dålig fotbollsplan i Norrahammar.

Norrahammars IK hade inte mycket att säga till om i första halvlek som dominerades stort av WIK. Trots en dålig plan rullade WIK boll ganska bra inom laget och hade stort bollinnehav.
Nio minuter in på matchen gav Salman Mohamed Elmi WIK ledningen. Fem minuter senare fick WIK en straff som hemmamålvakten räddade.
WIK fortsatte att skapa ett stort antal målchanser och ledning 1–0 i pausvilan var klart i underkant.

I andra halvlek gjorde hemmalaget det enda rätta, flyttade fram folk. Kvitteringen kom tio minuter i på halvleken, men tre minuter senare återtog WIK ledningen sedan Sebbe Andersson varit påpassligt framme. Även om WIK inte spelade lika bra som i första halvlek dominerade man stort. Efter WIK-hörna 20 minuter in på halvleken ökade Edwin Forsman på till 3–1. Det var ett nickmål.

4–1 var nära ett par gånger särskilt i slutet av matchen.
– En laginsats och bra spel även om vi på grund av den håliga planen fick satsa lite mer på långbollar än normalt, kommenterar WIK-tränaren Roger Andersson.

Alla får godkänt av tränaren men lite extra rosor till Anton Åkerhag, Filip Lipovac, Viktor Forsman och Edwin Forsman.

WIK i serieledning har två poäng mer än tvåan Haga som dock har en match mindre spelad.