WIK:s första poäng

Fotboll Waggeryds IK dam spräckte i kväll poängnollan efter 1–1 (0–1) mot Fredriksdal/Äng. Med tanke på spel och målchanser borde det ha blivit tre poäng.

Matchen kan inte sägas gå till hävderna som särskilt välspelad men det bästa stod ändå hemmalaget för. Gästerna satsade mest på långboll på den tjej man hade på topp.

Efter underläge i paus gick det inte många sekunder in på andra halvlek innan Amanda Sarfve kvitterade. Efter avspark var det nog bara 3–4 passningar.
WIK fortsatte att rycka på och skapade en hel del målchanser mot knappt någon för gästerna. 1–1 stod sig dock.
– Vi har ännu inte marginalerna med oss, säger WIK-tränaren Bengt Carlsson.
Visst är han lite näjd med att man tog första poäng men sett till vad som hände på plan borde det ha blivit seger.
– Då hade vi gått upp två placeringar, noterar Bengt.
WIK ligger fortfarande sist med en poäng i åtta matcher. Närmast före sig har man Westbo med tre poäng och dagens motståndare med fyra.

Extra plus i dag till mittfältarna Emilia Carlsson Alva Lunnevad och Elsa Åkerhag samt anfallaren Stina Petersson.