Friidrott I helgen avgjordes Götalandsmästerskapen i Friidrott för 13- och 14.åringar i Växjö.

Gustav med medalj  [1/3]

Efter 800 meter  [2/3]

Gustav Brasch var framgångsrik  [3/3]

Wärnamo SK tog hem två pallplatser och ett antal framskjutna placeringar genom Gustav Brasch och Alva Sandahl, båda i 13-årsklassen.

Det blev medalj i P13 800 meter när Gustav spurtade hem en andraplats. Efter att ha haft andra tid i lördagens försök blev det slutligen en silvermedalj i söndagens final efter en spurtuppgörelse med Modou Bah från Malmö AI. Albin Öberg från Björnstorps IF tog hem guldmedaljen. Gustavs tid blev 2.23.18, en putsning av det personliga rekordet med över 3 sekunder.
– Jag har plockat några sekunder på varje tävling jag gjort i vinter, men det räckte ändå inte ända fram idag, säger Gustav.

Gustav deltog även i P13 200 meter där han blev fyra efter att ha vunnit B-finalen, även det en putsning av personbästa. Gustavs tid blev 27,69, en förbättring av personbästa med åtta tiondelar och inte många tiondelar från en medalj.

Alva Sandahl deltog i F13 höjd och klarade 1.37. Hon blev med det 16:e bästa tjej i Götaland.

Götalandsmästerskapen avslutas med stafett mellan de deltagande distrikten och där var Gustav uttagen i Smålandslaget. Småland kom på andra plats och Gustav kunde därmed hämta ut sin andra silvermedalj.

Denna tävlingen avslutar inomhussäsongen för både Gustav och Alva. Nu är det någon veckas vila innan träningen startar inför utomhussäsongen.
– Då får vi nya chanser att ta guldet, konstaterar Gustav.