Golf

Fem lovande golfjuniorer tävlar i SGF Elit

Golf Hooks Golfklubb arrangerar stor tävling för ungdomar mellan 13-21 år fredag till söndag. Deltagarna kommer från hela landet och vi har träffat klubbkompisarna Noel, Ronja, Ludvig, Lukas och Isac

Ludvig, Isac, Ronja, Noel och Lukas tävlar i helgen  [1/22]

Ronja Nordell går ut klockan 08.20 på fredag  [2/22]

Noel Grimfjord  [3/22]

Lukas Johannesson  [4/22]

Ludvig Eriksson  [5/22]

Isac Hylmark  [6/22]

Fler juniorer tränar  [7/22]

Tävlingsledare Andreas Thunander  [8/22]

  [9/22]

  [10/22]

SGF Elit har anlänt till Hooks GK  [11/22]

  [12/22]

  [13/22]

  [14/22]

  [15/22]

  [16/22]

  [17/22]

  [18/22]

  [19/22]

  [20/22]

  [21/22]

Någon hade inte bilen med sig...  [22/22]

2019 arrangerades SGF (reds anm; Swedish Golf Team som arrangeras av Svenska Golfförbundet) senast hos Hooks Golfklubb. Nu är det dags igen och det är 75 ungdomar, varav 24 flickor, som kommer till start under dagarna tre. 

Andreas Thunander, Skillingaryd, är tävlingsledare och han är i dagarna mer eller mindre bosatt på golfbanan och basar över ett tiotal funktionärer från klubben. 

Tävlingen heter SGF Elit och benämns på Svenska Golfförbundets hemsida som ”De som når världstoppen i dag har under en lång tid jobbat hårt för att nå dit. Tillsammans kan vi befästa att Sverige håller en stark position på högsta nivå och även i framtiden leverera spelare till världstoppen”. Och vem vet, det kanske är någon av klubbens ungdomar som kommer att vara i världstoppen?

Noel Grimfjord är 21 år och bor i Jönköping. Han har laddat upp inför tävlingen med att träna ordentligt.
– Tjejerna går ut först på fredag och jag går ut i första gruppen av killarna. Vi är tre och tre som spelar tillsammans och vi från hemmaklubben hamnar inte i samma grupp, antingen är grupperna lottade eller så är man seedad. Jag har inställningen att vinna, såklart, säger Noel. 

Klubbens enda tjej i tävlingen, Ronja Nordell är 18 år och bor intill golfbanan. Hon kommer att köra sitt race till helgen, äta bra och ta hand om hälsan.
– Det är tufft motstånd men jag har rätt inställning. Man går 18 hål per dag och det ska ta 4 timmar och 10 minuter, men när det är tävling tar det lite längre tid. Jag går ut klockan 08.20 på tävlingens första dag, fredag. 

Ludvig Eriksson bor i Nässjö och är 20 år. Han laddar upp inför tävlingen med att spela mycket och vila dagen innan. Han kommer, till pressträffen, efter att diskuterat med domaren om puttregel.
– Andreas som är tävlingsledare har inget att säga till om, säger Ludvig och tittar på tävlingsledare Thunander. 

Andreas skrattar till och berättar:
– Nä, han har ju helt rätt, Ludvig. Vi har förbundsdomare och de dömer sådana här tävlingar och även på högre nivå. De ringer sina kollegor runtom i landet vid regeltolkningar. Det finns 25 olika golfregler och det står precis hur en klubba får fungera och vad som är green och spelfält. 

Lukas Johannesson är 16 år och bor i Hok. Han har förberett sig med att lira hela dagen.
16-årige Isac Hylmark från Hok sätter rimliga förväntningar på sig själv inför helgen samtidigt som han är ödmjuk.
– Men visst är det hemmanerver, menar Isac. 

Hur fick Hooks GK den här tävlingen? Andreas Thunander förklarar: 

– Vi var intresserade av att ha en större tävling och distriktet Småland fick en division 1 tävling. När det var stor konferens i Stockholm så förhandlades det till att vi fick den här tävlingen. Tror det har att göra med att vi arrangerat stora tävlingar innan och skött det väl. 

Samtliga ungdomar spelar fredag, lördag och söndag och ska gå 54 hål, 18 per dag. Ungdomarna är indelade i flick- och pojkklass och tävlar om rankning. Priser delas det ut fem till pojkarna och tre till flickorna. När helgen är över väntar nästa SGF Elit, som är högsta touren inom svensk juniorgolf, om två veckor. 

Några tankar kring att tävla på hemmabanan lämnas av ungdomarna:
”Fördel, man har lirat banan tidigare. Man får mer press på sig själv, jag gillar banan och miljön. Skönt och härligt, man får mycket support, man har tillgång till allt och man känner till hela banan. Man känner ett litet lugn även om man har pressen på sig. Roligt. Smidigt. Bekvämt.”

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *