Golf

Uppsving för golfen under corona

Golf Golfintresset har ökat markant under coronakrisen och det märks på Götaström, Hook med flera golfbanor.

  [1/16]

  [2/16]

  [3/16]

  [4/16]

Helén Arnoldsson  [5/16]

  [6/16]

  [7/16]

  [8/16]

  [9/16]

  [10/16]

  [11/16]

  [12/16]

  [13/16]

Mats Oskarsson, ordförande för Hooks GK  [14/16]

  [15/16]

  [16/16]

Hook och Götaström samarbetar i många avseende som när det gäller söndagarnas knattegolf. Vi gjorde ett nedslag på golfbanan i Hook den 17 maj och hittade bland andra klubbens ordförande Mats Oskarsson i träning. Han fick i väg bollarna både långt och högt. Fast i det civila är det lugnt: Inga högtflygande planer just nu för denne pilot.
Corona sätter hinder för mycket men när man spelar golf ska man ha goda avstånd till dem intill.

• Förändringar
– Vi har mycket mer i beläggning i år än förra året, säger Helén Arnoldsson som är kanslist hos golfklubben i Hok.
– Det funkar bra med social distansering och golfklubbarna i landet har gjort förändringar så att man eliminerar riskerna. Vi har band annat tagit in alla krattor i bunkrarna, man ska inte ta ut flaggan, inte byta scorekort och så vidare. Vi på Hook har dessutom tagit bort kravet på att komma in i klubbhuset och anmäla sig vilket gör att man boka sin tid på webben och sedan kan gå direkt ut på banan. Det är många som är plus 70 som tycker att golfen är ett riktigt andningshål i dessa tider och kan spela och få lite social kontakt – men på avstånd. Det är ju alltid avstånd i golfen av säkerhetsskäl.

• Inga tävlingar
Man får inte tävla då SGF har gått ut med starka rekommendationer att inte tävla.
– Det är trist förstås men vi är glada att kunna få spela sällskapsrundor och här på Hook har vi haft nästan dubbelt så mycket spel i år jämfört med samma period förra året. Vi ser också ett större intresse för nybörjare och de som har spelat tidigare och vill återuppta golfen.

• Knattegolf
Något som också ökar är vår juniorverksamhet och knattegolf. Knattarna mellan 6–9 år tränar på söndagar. Varannan söndag är man på på Hook och varannan söndag på Götaströms GK. Där är det nu cirka 25 barn som leker/tränar golf. Jonas Sörensen och Anders Alverfält hör till dem som har hand om knattarna.

• 10 000 steg
– Summa summarum är att golfen passar alla alltid men i dessa coronatider verkar det som det blir ett bra uppsving. Frisk luft och motion – man går cirka 10 000 steg under en runda samt social distansering samtidigt som man får social kontakt. Kan inte vara bättre, avrundar Helén Arnoldsson.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *