Hästsport

DM-guld till Milwa Stensson

Hästsport I helgen har Smålands Ridsportförbund anordnat distriktsmästerskap i hoppning för ponny, där Småland men även Öland ingick. Milwa Stensson 12 år, som tävlar för Värnamobyggdens Ryttarförening kammade där hem guldet.

Segern kom i inverkanshoppningen med sin B-ponny Baby Blue. Inverkansklassen ska främja och utveckla en god, långsiktigt hållbar och framgångsrik ridning hos ryttaren där förståelse för betydelsen av hur bland annat balans, följsamhet och en korrekt sits påverkar hästens hoppning.

Klassen genomfördes i bedömning A:Inverkan där ekipage som erhåller samma felpoäng skiljs åt genom inverkanspoäng som sätts av en utsedd domare av förbundet. Milwa och Blue red en felfri ritt och fick högs inverkanspoäng i både DM samt i klassen totalt.

– Jag bestämde mig i sista sekund för att delta med min B-ponny, för egentligen skulle jag ridit min D-ponny istället. Men jag ville så gärna göra den här tävlingen med honom eftersom jag inte får tävla honom mer nästa år då jag blir överårig, så han ska tyvärr säljas. Jag är jätte nöjd med rundan, han är en pigg ponny, men här var inte tiden avgörande, utan vi skulle vara samspelta och få till en jämn runda där jag kunde inverka på bästa sätt. Jag är jätteglad över den här medaljen! Säger Milwa Stensson från VBR.

Pressmeddelande

Milwa Stensson med hästen Baby Blue. Foto: Privat

Taggar

Dela


1 reaktion på DM-guld till Milwa Stensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *