Hästsport

Miljonvinnare godkändes inte

Hästsport En spelare från Malta som vann stora pengar på V 75 får inga pengar utan i stället går 14,9 miljoner kronor till 95 000 andra.  

Trav men inte på den aktuella banan utan på Vaggerydstravet.

Det var lördagen 4 maj 2019 som en spelare från Malta vann ett mångmiljonbelopp på V75, trots att utdelningen för sju rätt var knappt 10 000 kronor.

Atg – AB Trav och Galopp – höll inne vinsten, granskade spelet och fann att det innehöll mer än 5 000 system, vilket är ett brott mot reglerna om systembegränsningar
– De aktuella spelen har brutit mot våra regler, utdelningen räknas om och pengarna ska fördelas på övriga vinnande vad den aktuella omgången. Vår ambition är att göra utbetalningarna innan slutet av april, säger Nicklas Jonsson, chef för vadslagning på hästar hos Atg.

– Det har varit viktigt för oss att alla parter ska få komma till tals och därför har det tagit tid. Nu har vi beslutat att vinstpengarna ska betalas ut till de övriga spel som hade sex och sju rätt den aktuella omgången, säger Nicklas Jonsson.

Totalt är det 15,5 miljoner som ska fördelas ut av Atg. Det är 14,9 miljoner till svenska kunder och drygt 600 000 till de utländska spelare som spelat via Atg:s partner i andra länder.

Den 4 maj 2019 var utdelningen på V75 för sju rätt 9 358 kronor och 72 kronor för sex rätt. Det blev jackpott på femmorna då utdelningen på fem rätt var under 15 kronor.
Enligt den nya uträkningen blir utdelningen för sju rätt 12 467 kronor och för sex rätt 85 kronor, och även i den nya uträkningen blir det jackpott på femmorna, en jackpott som utföll den 11 maj 2019.

Utbetalningarna sker till cirka 95 000 kunders konton på Atg och varierar från en knapp krona upp till i något fall över 100 000 kronor.
– Det känns skönt att vi kan betala ut pengarna till våra kunder nu. Jag förstår att det kan verka märkligt att en del får mindre än en krona, men rätt ska vara rätt, säger Nicklas Jonsson och fortsätter:

– Det här är en unik situation som hanterats på ett unikt sätt. Det är första gången vi gör en sådan här total justering av en omgång i V75 och ambitionen är att vara klara med samtliga utbetalningar senast sista veckan i april.

Taggar
ATG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *