Hästsport

Topplacering på SM för Filippa

Hästsport Vaggerydsbördiga Filippa Lagerkvist och Licor dos Rios tog en framskjuten placering under SM-veckan.

Vaggerydsbördiga Filippa Lagerkvist och Licor dos Rios tog en framskjuten placering under SM-veckan. Bild: Privat

I helgen hölls SM i hästsportgrenen Working Equitation i Västerås under SM-veckan. Småland hade sju representanter på plats, samtliga från Ölmstad Rid & Körsällskap.

Efter att de tre momenten dressyr, teknik och speed hade genomförts stod det klart att Vaggerydsbördiga Filippa Lagerqvist var med i toppstriden i LA-klassen för junior/young rider och fick med sig en fin femteplacering tillsammans med sin 9-åriga Lusitanovalack Licor dos Rios som är nybörjare i tävlingssammanhang.

Rico, som han kallas till vardags, importerades från Portugal förra året och startade sitt livs första tävling för exakt ett år sedan. Sedan dess har formkurvan pekat uppåt och kvittot på ett fint partnerskap fick de alltså i helgen.

Filippa är placerad i grenen för tredje året i rad. I Riksmästerskapen 2022 vann hon klassen och 2023 tog hon silver, båda gångerna med ponnyn Domino.

Närmast för Filippa och Rico väntar Working Equitation- SM i lag som hålls på Gislaved-Anderstorps ridklubb 24-25 augusti.