Hästsport

Travskola prisades

Hästsport I lördags delade ATG ut ett nyinstiftat stipendium till minne av den legendariska hästen Legolas.

Det första stipendiet utdelades. Veronica Hörberg och Sara Olsson från Jägersro Travskola och Sten Andersen, marknadschef på ATG. Pressbild

Syftet med stipendiet är att ge fler hästar ett bra liv efter tävlingskarriären och i lördags fick Jägersro Travskola ta emot en check på 40 000 kronor.

Motiveringen löd: Jägersro Travskola har sedan ett år tillbaka en filial på ridskolan i Hässleholm. Genom att tänka utanför boxen ökar Jägersro Travskola tillgängligheten för fler att komma i kontakt med travsporten. Med fler utbildningsplatser ges även fler travhästar möjlighet till ett fint liv efter tävlingskarriären. En karriär där de som trygga skolhästar hjälper till att guida nya aktiva in i travets magiska värld.

Kandidaterna utsågs i samråd mellan ATG drömfond och den nybildade stiftelsen ”Life after racing”, vars syfte är att värna om bästa förutsättningar för ett värdigt liv efter avslutad tävlingskarriär för landets travhästar.

– Vi vill att hästarna ska ha det bra under hela sin livstid, även efter karriären. Precis som elitidrottare kan det vara svårt att gå från hundra procent till noll och en pensionerad tävlingshäst kan få plats på en travskola eller omskolas till ridhäst, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.

Legolas var hästen som mot alla odds blev en av världens allra bästa travhästar. När Legolas vid nio års ålder slutade tävla belönades han av ATG med fritt foder så länge han levde. I år skulle Legolas ha fyllt 40 och ATG instiftade stipendiet för att hedrade legenden.

Legolas i ett lopp. Pressbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *