Innebandy

Bildextra: Målfyllt derby

Innebandy Forsheda IF tog ledningen i bortamötet med Skillingaryds IK i innebandyfyran, men hemmalaget kom tillbaka med besked.

[16/16]

Forsheda inledde derbyt och tog ledningen genom William Åsberg, men SIK vände och hade en tvåmålsledning i periodpaus.

I den andra perioden fortsatte SIK:s målproduktion och Henrik Ojala var en bidragande orsak till att laget gick till periodpaus med en 6–2-ledning.

I den tredje perioden lade Skillingaryd in en högre växel med tre mål de två första minuterna. Forsheda gjorde 9–3 genom Emil Andersson, men endast nio sekunder efter reduceringen gjorde Henrik Ojala 10–3. På sex minuter gjorde hemmalaget ytterligare fyra mål innan Martin Lundh reducerade till 14–4. SIK ökade sedan på ledningen ytterligare och i matchens sista minut fastställde Arvid Albertsson slutresultatet 17–4.

–Vi gör en bra insats i dag. Vi står upp från första sekund och gör det bra hela vägen. Vi spelar så som vi vill spela i dag, säger SIK:s assisterande tränare Anders Lindberg efter matchen.

– Vi gör en och en halv period bra i matchen ungefär, sedan faller vi ihop. Vi gör det riktigt bra särskilt i första perioden där SIK inte får några riktiga lägen. Den andra halvan av matchen gör vi inte bra och SIK utnyttjar våra misstag. De är ett spelskickligt lag och det är bara att klappa på dem på axeln. Vi tar med oss första perioden från den här matchen, säger Forshedas tränare Christoffer Johansson efter matchen.

Anders Lindberg ger ett extra plus i kanten till Henrik Ojala, som stod för sex mål och tre assist.
Christoffer Johansson ger extra beröm till Emil Andersson och William Åsberg för sina insatser.

Text: David Alin
Bilder: Per Bunnstad