Ishockey

Alfred Andersson gav VGIK poäng

Ishockey Värnamo tog matchen mot tabelltvåan Bäcken till förlängning men inget av lagen lyckades avgöra. Väl i straffarna var det endast Alfred Andersson som gjorde mål av de sex personer som tog straff och gav VGIK ett extra poäng när de vann med 3–2.

Värnamo inledde målskyttet i första perioden genom att göra mål i numerärt överläge.Bäcken vände dock matchen precis innan periodpaus och tre minuter in i andra perioden kvitterade sedan VGIK. Efter det blev det inga fler mål utan matchen gick till först förlängning och sedan straffar.

Alfred Andersson inledde straffskyttet med ett mål. Därefter missade två VGIK spelare och två Bäcken vilket resulterade att VGIK vann matchen med 3–2, (1–2, 1–0, 0–0, 0–0, 1–0).

– Det var ingen vidare match och det syntes väl att det varit lite uppehåll men det går väl inte skylla på det för det är likadant för motståndaren, säger tränaren Alexander Eriksson.

Resterande mål gjordes av Anton Sandqvist och Anton Holmer.

– Första perioden är nog den sämsta vi gjort på hela säsongen men sedan blev vi succesivt bättre ju längre matchen led. Även om prestationen inte var lysade så hittade vi ändå ett sätt att få med oss två poäng vilket är ett styrkebesked i sig.

Eriksson vill lyfta fram Alexander Johansson i målet som höll tätt i både andra och tredje perioden samt under förlängningen och straffarna.

– Han räddar väl dubbelt så många mål som deras målvakt.

– Det är gött att vara igång och vi ser fram emot en rolig vecka med två hemmamatcher, avslutar Eriksson.

 

Text: Linn Törnberg

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *