Ishockey

Allvarlig skada och storförlust

Ishockey Redan efter 36 sekunder tog Boro ledningen över Värnamo GIK och matchen blev som helhet nattsvart för gästerna.

Boro vann över VGIK. Arkivbild

Som vi berättat i en annan artikel (länk) blev VGIK:s Johan Hjalmarsson nackskadad och blev mitt i matchen vid ställningen 4–0 förd till sjukhus.

Efter det hade VGIK svårt att mobilisera nya krafter och hemmalaget vann länsderbyt med 5–1 (3–0, 1–0, 1–1). Därmed ramlade VGIK under slutspelsstrecket och nu gäller det att ta nya tag för att bli bland de fyra främsta som får spela i Alltvåan.

Enda VGIK-målet kom vid hemmaledning 5–0. Det var Victor Greibe som satte pucken i nät framspelad av Pierré Nilsson-Grans. VGIK spelade då fem mot tre.

VGIK-tränaren Anders Karlsson var av naturliga skäl lite nedstämd efter matchen. Det var dels med tanke på Johan Hjalmarssons skada, dels att VGIK inte var med i matchen i kväll.
– Killarna var inte kvar i bussen utan det kändes som att de var i Värnamo, säger Anders om hemmaledning i första minuten och 3–0 efter 20 minuter.

Killarna verkade inte förberedda oh blev överraskade av Boros offensiva spel.
– De har samma inställning som vi hade förra året, att slå topplagen ur underläge. Alla vill slå oss nu, säger tränaren.

VGIK har kanske för mycket höjts till skyarna efter den fina starten och nu känns det som att alla lag ger allt för att vinna över ett ”topplag”.

– Sista perioden var okej men inte de andra, säger Anders Karlsson.

Det var så dags att spela jämnt då, Hemmaledningen var 4–0 inför avslutande 20 minuterna.

Boro spelade bra och det var klasskillnad denna kväll i klassiska Borohallen.
Plus hos gästerna endast till Pierré Nilsson-Grans, Erik Lidqvist och Henning Grans.