Ishockey

Andra raka för VGIK

Ishockey Värnamo GIK tog en klar 5–1-seger över Lund och är fullpoängare efter två omgångar av ishockeytvåan.

[14/14]

VGIK dominerade stort i första perioden men det dröjde till 18:e minuten innan ledningsmålet förr. En dryg  minut senare kom 2–0. Martin Mörck och Erik Lidqvist var målskyttar.

Mitt i matchen kom 3–0 genom Joakim Rosén. Matchen s35e minut blev händelserik med reducering följt av 4–1 genom Alexander Heiel. 5-1 kom i matchens näst sista minut genom Markus Svensson.

Skotten var 36–16 (13–3, 11–7, 12–6).

Noteras kan att matchen var slut redan kring klockan 20.52.

– En mycket bra förstaperiod , en dålig andra och sedan kom vi tillbaka i den tredje, summerar tränaren Anders Karlsson.
Som helhet var det godkänt med tanke på att det är tidigt på säsongen
– Andra perioden blev vi alldeles för övermodiga och kilarna gjorde int jobbet då.
De flesta verkade tro att ishockey är en individuell sport och inte en lagsport. Mot bättre lag kan sådant tänkande straffa sig. Målvakten Albin Hakelid var den ende som får godkänt i denna period. Som helhet var det han och Martin Mörck som som fick guldstjärnorna av tränaren.

Nu väntar Osby hemma på söndag. Det är ett lag som liksom VGIK inlett serien med två raka segrar.

– det ska bli kul, säger Anders om Osby som man mött två gånger i försäsongsmatcher: VGIK vann i Osby medan Osby fick revansch i Värnamo.

Text: Per Bunnstad