Ishockey

Bildextra: Dramatik när SIS tog två poäng

Ishockey Det blev en rafflande tillställning på Movalla när Skillingaryds IS besegrade Falköping med 6–5 efter  förlängning. Isak Mattsson gjorde det avgörande målet 4.42 in på förlängningen. Uppdaterat.

En tyst minut för Arvid Seidemar och mångas tankar gick nog även till Linus Persson  [1/26]

Glädje  [26/26]

SIS hade tre förgrundsspelare som grundlade segern: Målvakten Emil Karlsson som svarade för en rad fina räddningar samt Isak Matsson och Nils Gunnarsson. Isak svarade för ett mål och två framspelningar, Nils för ett mål och tre framspelningar.

– Ingen bra match från vår sida men starkt att komma tillbaka, säger SIS-tränaren Stefan Rosén.

• Underläge med 0–3
Falköping ledde rättvist med 2–0 efter 20 minuter. 0–3 kom efter 32.47 och då såg det mörkt ut för SIS. Det hann dock komma två reduceringar före pausvilan. Rasmus Klint gjorde 1–3 med Isak Mattsson och Alexander Palm som framspelare. Nils Gunnarsson gjorde 2–3 och delaktiga i fullträffen var Isak Mattsson och Rasmus Klint.

Efter 3–4 mitt i tredjeperioden kom minuten senare 4–4 genom Erik Carlsson. Martin Nilsen fick passningspoäng.

Med 75 sekunder kvar tog Falköping ledningen igen.

• Spel sex mot fem
SIS tog timeout och plockade strax efter ut målvakten. Med 32 sekunder kvar kom 5–5 och åter Erik Carlsson som målskytt. Nils Gunnarsson och Tedh Persson fick passningspoäng.

Sedan kom avgörande 6–5 i slutet av förlängningen. Därmed två poäng för SIS och en för Falköping i en match där SIS var nära att bli utan poäng alls.
– Skönt med två poäng, nu är vi med på allvar, säger Stefan Rosén.

Skotten blev jämna 38–37 inför 175 åskådare.