Ishockey

Bildextra: SIS fick det tuff med spel fyra mot fem

Ishockey 0–1 efter 18 sekunder och sedan 0–2 i numerärt underläge. Skillingaryds hade minst sagt en tuff inledning när man hemmaföll med 1–8 (1–2, 0–3, 0–3) mot Olofström. Uppdaterat.

0–1 redan efter 18 sekunder  [1/14]

Målvakten närmast överkörd och här fick SIS en femminutersutvisning som resulterade i 0–2.  [2/14]

0–2 såg inte helt otagbart ut men det va spel med en man mindre för SIS.  [3/14]

[14/14]

Skotten var 22–49 9–13, 4–19, 9–17). På papperet var alltså förstaperioden jämnast och så var det också i realiteten. SIS hade många snabba anfall men gästernas målvakt och målramen räddade från mer än ett SIS-mål. Å andra sidan hade Olofström långa stunder ett bra tryck mot SIS-målet.

Olofström chockstartade för övrigt med ledningsmål efter blott 18 sekunder. 2–0 kom efter 9.42 i numerärt överläge sedan SIS fått en femminutersutvisning.

SIS reducerade efter 14.29 och det var i numerärt överläge med Martin Nilsen som målskytt. Isac Lagander och Nils Gunnarsson fick passningspoäng.

1–3 kom efter 27.07 och även denna gång hade SIS en spelare utvisad på fem minuter.

– Vi tog alldeles för många onödiga utvisningar som sedan resulterade i mål och tappad energi, säger SIS-tränaren Stefan Rosén.

Det var stor skillnad på SIS-insatsen i kväll mot den senaste hemmamatchen mot Pantern. Då gjorde SIS tre bra perioder, i dag endast en. Matchen mot Pantern höll mycket hög klass. Olofström visade inte alls upp ett lika bra spel men utnyttjade framför allt SIS svagheter och var effektiva framför SIS-kassen.

– Slätstruket från vår sida. Alla kan bättre. Förstaperioden var godkänd men sedan gick vi ned oss, kommenterar tränaren.

Nu väntar närmast derby borta mot Värnamo på söndag.
– Då måste vi vara på tårna igen om vi ska ha någon chans, avrundar SIS-tränaren.