Ishockey

Bildextra: tredje raka för SIS

Ishockey Skillingaryds IS fortsätter att toppa ishockeytrean efter seger hemma mot Lenhovda.

SIS i ett av många försök i den första perioden.  [10/10]

SIS vann med 6–3 (2–1, 2–0, 2–2). SIS vann skotten med 45–37 (20–13, 7-15, 18–9).

SIS inledde matchen bra men Lenhovdas målvakt Max Sjöström storspelade. Även SIS-målvakten Emil Karlsson gjorde många fina räddningar. 0–1 kom efter 12.03 men två minuter senare kom 1–1. Det var kanadensaren Donald Owen Liesemer som i sin första match för SIS  gjorde mål. Det var för övrigt hans första match i seniorsammanhang.

Tre sekunder före pausvilan gjorde en på  isen liggande Rasmus Klint 2–1…

I andra perioden kom två mål genom Martin Nilsson och han gjorde för övrigt även ett mål i slutperioden där även Filip Rosén blev målskytt. De två samt Theodor Curmark var kvällens bästa SIS-formation.

– En bra första- och tredjeperiod men slarvigt i den andra, summerar SIS-tränaren Stefan Rosén.

Lenhovda var liksom SIS inför matchen fullpoängare. Nu drar SIS ifrån detta lag men övriga lag i serien har matcher att spela i den tredje omgången av ishockeytrean.

– En bra start på säsongen co bara att fortsätta, säger SIS-tränaren som tillsammans med spelare och övriga kring laget laddar för nästa match. Den är på bortais mot Virserum på söndag.