Ishockey

Drar sig ur division 2 – SIS kan få en friplats

Ishockey Tidigare idag kom beskedet att Ulricehamn tackar nej till spel i division 2 nästa säsong. Näst i tur att få frågan enligt förbundets ranking är SIS. – Än så länge har vi inte fått frågan. Men den kommer väl, säger SIS-tränaren Stefan Rosén.

Under våren har en rad klubbar högre upp i seriesystemet av olika anledningar valt att dra sig ur den serie de egentligen skulle spelat i. När det uppstod vakanser i division 2 så gick en av platserna till kvalets bästa tvåa, Göteborgs IK, medan Ulricehamn fick frågan om den andra platsen.

Under onsdagen kom beskedet att Ulricehamn väljer att tacka nej till erbjudandet och enligt förbundets sätt att ranka lagen sinsemellan så ska nu frågan gå vidare till den bästa trean i kvalet. Vilket är Skillingaryds IS.

Jonas Grunditz, ordförande i SIS hockeysektion hänvisar till Stefan Rosén.
– Mig veterligen så har vi inte fått frågan än. Men det var ju idag de (Ulricehamn) drog sig ur, så den kommer väl.

Om ni får frågan, kommer ni tacka ja då?
– Det vet jag inte i dagsläget. Om frågan kommer så får vi i klubben sätta oss ner och diskutera det. Det är inte bara att kliva upp, utan man måste vara redo både sportsligt och organisatoriskt. Men det är såklart kittlande samtidigt som man vi spela sig upp och inte gå upp på en friplats, säger Stefan Rosén.

Sporten har sökt företrädare från förbundet, men de har inte återkommit.

Kommer SIS få jubla i division 2 kommande säsong? Foto: Per Bunnstad

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *