Ishockey

Ishockeyn i SIS fyller 75 i dag

Ishockey Just i dag är det 75 år sedan som Skillingaryd IS spelade den första tävlingsmatchen i ishockey och den söndagen den 25 februari blir det mängder med aktiviteter på Movalla och framför allt i ishallen.

En av de första matcherna för SIS på hemmarinken. Foto: Bertil Pettersson

SIS hade 1947 startat lite lätt med ishockey och 1948 började man anlägga en isbana på Slätten i Skillingaryd, snett sydost om nuvarande Mejeriet.

Det spikades sarg och i slutet av 1948 var allt klappat och klart. Inga träningsmatcher noteras före tävlingsmatcher.

Första matchen spelades den 13 januari 1949 och det handlade om DM, distriktsmästerskapet. Det blev en målsnål tillställning när SIS tog emot Anderstorp och föll med 1–2.

Lennart Doolk svarade för SIS-målet. Övriga i premiärlaget var Arne Palmqvist, Curt Pettersson, Seth Nilsson, Birger Ekström Sten Persson, Karl Rosén, Stig Davidsson och Mauritz Gerhard.

SIS spelade tio matcher denna första säsong och Sten Persson svarade för 19 av det 47 målen. Lennart Doolk var näst främste målskytt med tolv fullträffar. Sven Sören kom trea i skytteligan med fyra mål

Den 25 februari blir det ett flertal matcher på Movalla men även en nostalgiträff och mycket mer. En kommitté jobbar just nu med att finslipa detaljerna inför 75-årsfesten.

Statistik för det första året med seriespel

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *