Ishockey

”Man ska ha höga förväntningar på oss”

Ishockey Tre raka kvalserier plus att man sa nej till en gratisplats i division 2. Nu ska Skillingaryds IS spela sig upp av egen maskin. – Vi går för division 2, slår tränaren Stefan Rosén fast.

Skillingaryd kör vidare med samma ledande stomme som man haft de senaste säsongerna. Med andra ord lär spelare som Theodor Curmark, Nils Gunnarsson, Martin Nilsen och Felix Wermelin återigen återfinnas högt upp i poängligan.

Det man kände att man behövde förstärka jämfört med fjolåret är backsidan. Där har Både Isac Lagander (Värnamo) och Max Idebäck (Ulricehamn) plockats in från division 2-spel.
– Jag tycker att man ska ha höga förväntningar på oss. Vi går för division 2, säger tränaren Stefan Rosén.

Nils Gunnarsson och Theodor Curmark blir kvar. Foto: Per Bunnstad

Dock har man haft en strulig försäsong.
– Det har varit sjukdomar, jobb och inställda matcher av olika anledningar. Så vi får spela oss i form här i början av säsongen.

Som andra toppkonkurrenter i serien nämner tränaren bland annat Nässjö.
– Överlag måste jag säga att division 3 har blivit bättre, nivån har höjts. Men Nässjö kan nog vara med i toppen. Lenhovda fick vi stryk av nu under försäsongen. Virserum brukar kunna få ihop bra lag. Sedan tycker jag att Diö värvat bra.

På grund av dålig ekonomi på klubbar högre upp i seriesystemet så blev SIS veckan innan midsommar tillfrågade om de ville ta en av de vakanta platserna som uppstod i division 2. Efter moget övervägande valde man att tacka nej. Men det är inget som man nu känner någon extra press över.
– Nej, det gör vi inte. Frågan kom så sent så vi hade bara blivit en slagpåse i tvåan. Vi vill ta oss upp för egen maskin så vi kan vara med och konkurrera om spelarna tidigt. Visst, vi har ett bra lag, men i division 2 behöver vi i alla fall en till femma med etablerade spelare.

På söndag blir det seriepremiär på Movalla då Jönköpingslaget Hawks kommer på besök.

SIS kommande hemmamatcher:

Ishockey

Söndag 29 september 17:00

Skillingaryds IS - HC Hawks

Ishockey

Söndag 13 oktober 17:00

Skillingaryds IS - Diö

Ishockey

Söndag 20 oktober 17:00

Skillingaryds IS - Eksjö

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Bildextra: Tidigt på ishockeyskolan
LÄS MER:  Inte SIS för Simon Önerud
LÄS MER:  Nu är det istider

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *