Ishockey

Mitt i krisen – SIS hjälper grannklubben

Ishockey Det råder bevattningsförbud i Nässjö kommun vilket bland annat innebär att hockeyklubben inte får spola isen i sin ishall på sedvanligt sätt. Då sträckte Skillingaryds IS ut en hand och under veckan tränar Nässjö HC:s olika lag på Movallas isparkett.

Genrebild Per Bunnstad

Nässjö HC pendlade till Skillingaryd och Movalla med flera lag under gårdagen och de kommer även träna med flera lag under onsdag och torsdag. Under helgen kommer också en del lag, bland annat a-laget, spela träningsmatcher i Skillingaryd.
– Jag gjorde en bokningsförfrågan och de kunde hjälpa till, säger Nässjös ordförande Ewa Björk.
– Vi hoppas att vi kan hjälpa till någon gång om det skulle krisa för SIS.

Anledningen till att Nässjö inte kan använda sin egna arena är att det råder bevattningsförbud i Nässjö kommun, något som innebär att isen i ishallen inte får spolas. Ewa Björk berättar att hon inte vet hur lång tid det kan ta innan man kan använda ishallen igen.
– Bevattningsförbudet kommer ligga kvar ett bra tag, men man tittar på andra lösningar för hur man skulle kunna spola isen.

Ewa Björk berättar att man är tacksamma för att man får hyra is i Skillingaryd och under gårdagen postade klubben bland annat följande på Instagram:
” Idag har hängivna hockeyspelare från A pojk och A- laget pendlat till Skillingaryd för att få komma på is. Det verkar bli verklighet tillsvidare för NHC: s samtliga lag”.

Man skriver också och tackar SIS och Vaggeryds kommun.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *