Ishockey

Bildextra: SIS är klart för kvalserien

Ishockey Skillingaryds IS vann även andra matchen mot Tibro och därmed är man klar för kvalserien  till division två för tredje året på raken. Matchen på Movalla slutade 4–2.

Segerrusig Felix Wermelin  [19/19]

– Riktigt bra och kul att vi vann, säger tvåmålsskytten Felix Wermelin.
Han svarar på frågan om andraperioder att det tyvärr ofta är så hos SIS. Alltså lite sämre spel.
– Kan vi täppa igen lite mer där bak så ska vi kunna lyckas bra i kvalserien.

SIS fick närmast en kalasstart med straffslag efter fem minuter och den förvaltade Nils Gunanrsson fram till 1–0. 8.40 in på perioden kvitterade gästerna trots att SIS hade favör av en man mer på isen.
Förstaperioden var bra från framför allt SIS som borde ha haft ledningen.

Andra perioden var inte alls bra från SIS som tappade tempo när Tibro satte högre press. Mitt i perioden kom 2–1 för gästerna men tre minuter före pausvilan utnyttjade SIS ett numerärt överläge till 2–1, Felix Wermelin var siste man på pucken.

I den tredje perioden lossnade närmast allt för SIS och det väntande ledningsmålet kom efter 7.04 genom Filip Rosén. Av bara farten kom 4–2 efter 10.32 i numerärt underläge. Det var Felix Wermelin som gjorde sitt andra mål för kvällen.
Skotten var 36–27 och många skott var bra från båda lagen. SIS-målet vaktades av Lukas Ekedahl och han var liksom gästernas målvakt mycket bra.

– Många onödiga utvisningar men skönt att vi kunde vinna, säger SIS-tränaren Filip Rosén som hyllar hela laget.

Noterbart är att det blev mängder med utvisningar med tio sekunder kvar av matchen, bland annat flera matchstraff i samband med slagsmål och värst gick det för Tibrospelare.

Förra året var flera spelare på semester när kvalserien inleddes.
– Men i år är alla hemma, säger Stefan Rosén som räknar med starkaste manskapet när kvalserien inleds på söndag.

Det blir fyra lag i gruppen och endast seriesegraren är garanterad en plats i division två.