Ishockey

SIS åter i serieledning

Ishockey Skillingaryds IS vände 0–2 till 6–3 hemma mot Löfstad och är åter i serieledning om än en knapp sådan.

Arkivbild

SIS-tränaren Peter Johansson var ändå inte nöjd med spelet:
– Nej, särskilt inte början av matchen. I första perioden åkte de flesta mest runt och tittade, noterar han.
1–2 som det stod i första pausen stämde väl med händelserna och SIS får tacka utmärkte målvakten Emil Karlsson att det inte blev fler baklängesmål.

SIS spelade sedan upp sig och vann andraperioder med hela 4–1.
– Mycket vilja av killarna, säger Peter berömmande.

Skönspelet uteblev men viktigast var tre poäng och att man nu är med i leken igen. Man kan även tacka som nästan alltid Axel Thulin som vet var motståndarmålet är beläget. I kväll blev det tre fullträffar från hans klubba och han är uppe i tolv mål. Övriga mål gjorde av Felix Mattsson, Emil Thelander och Jesper Thisell.

Gästande Löfstad från Tranås vann skotten med 33–29.

För SIS väntar närmast derby borta mot Rydaholm. Det kan säkert bli en tuff uppgift där RSK har revansch att utkräva efter förlusten på Movalla.