Ishockey

SIS besked om friplatsen till division 2

Ishockey I förra veckan fick Skillingaryds IS frågan om att ta klivet upp till division 2. Efter möten och diskussioner under midsommarhelgen kan man nu lämna besked. – Vi har bestämt oss för att tacka nej till platsen, berättar ordföranden Jonas Grunditz.  

SIS mot Nässjö förra säsongen. Foto: Per Bunnstad

När Ulricehamn valde att tacka nej till platsen i division 2 gick frågan vidare till Skillingaryd. Efter att ha övervägt sina alternativ kom idag beskedet.
– Vi har haft möten med styrelsen och diskuterat med spelarna och vi har beslutat att tacka nej. Den största anledningen till det är efter att vi pratat med spelarna och hört deras åsikter, berättar Jonas Grunditz.

Tränaren Stefan Rosén har varit i kontakt med de flesta spelarna i a-lagstruppen.
– Vi vill gå upp i tvåan, men vi känner just att vi hade behövt tre till fem spelare till för att inte bli ett strykgäng i division 2. Vi känner väl lite att vi kanske inte riktigt räcker till med den truppen vi har idag. Vi hade ju inte riktigt planerat för det här scenariot.

Både Jonas Grunditz och Stefan Rosén trycker på att målet fortsatt är division 2. Men frågan kom för sent för att man skulle hinna förbereda sig på ett bra sätt.
– Hade vi fått frågan tidigare, i mars, så hade vi kunnat förbereda oss på ett annat sätt, säger Jonas Grunditz innan Stefan Rosén tar vid:
– Målet är som sagt fortfarande division 2, men vi siktar på att spela oss upp så vi får samma förutsättningar som de andra division 2-lagen när det är dags att ragga spelare.

Hur mycket större ekonomisk kostym hade det handlat om i division 2?
– Det är en fråga som vi inte vet svaret på. Det här kom med så kort varsel så vi har inte hunnit gå igenom det. Resorna hade kanske inte blivit dyrare med tanke vilka lag vi hade fått möta, men andra kostnader hade gått upp som exempelvis domararvoden och så vidare, berättar Jonas Grunditz.

En annan faktor är att spel i division 2 är betydligt mer tidskrävande än spel i trean.
– I division tre har vi tre träningar och en till två matcher i veckan. I tvåan får man gå upp till fyra träningar plus att det är två matcher i stort sett varje vecka. Så det hade blivit en del mer tid.

Härnäst på tur att få frågan om en plats i division 2 är Lerum.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *