Ishockey

SIS presenterar tre nya

Ishockey Skillingaryds IS har gjort klart med tre nya spelare inför vinterns ishockey

Säsongens första nyförvärv är Albin Fredriksson som är född 1997 och uppvuxen i Jönköping där han under pojk- och juniortiden spelat för HC Dalen.

– Det känns väldigt bra och kul att få chansen i SIS. Jag får känslan av att det är ett gott gäng i laget och tränarstaben. Mina förväntningar är att ha ett gott, samsvetsat lag som spelar bra hockey och såklart att vara med i toppen av ligan, säger Albin.

Utöver Fredriksson flyttas också de två juniorspelarna William Beimer och Edwin Bohlin. Båda har skrivit på utvecklingskontrakt, vilket innebär att de kommer att finnas tillgängliga både för A-lags- och juniorlagsspel under säsongen. Båda två är födda 2003 och har SIS som moderklubb.

– ”Wille” är en forward med bra spelsinne som också kan användas som center, han är i full gång på att försöka lägga på sig några kilo som han kommer att ha nytta av som seniorspelare, säger SIS-tränaren Stefan Rosén om Beimer och fortsätter:

– Edwin är en stark back med ett bra skott som kommer att växa in i seniorhockeyn. Både han och ”Wille” kommer att behöva tid på sig för att anpassa sig till seniorhockeyns fart och tyngd men vi kommer att ge dem den tid de behöver. Jag kommer tillsammans med juniortränarna att ha en dialog om vad som kommer att passa de här killarnas utveckling bäst. De kommer att få chansen att slå sig in i A-lagstruppen men kommer också säkert att spela juniorhockey.

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *