Ishockey

SIS siktar mot kvalserien: ”Försöka bråka lite”

Ishockey Ikväll drar kvalspelet mot hockeyns division 2 igång för Skillingaryds IS. För motståndet står skåningarna Glimma. SIS-tränaren Stefan Rosén ser med tillförsikt fram mot vad som komma skall. – Vi är absolut inte chanslösa. Vi kommer gå för det, helt klart.

Stefan Rosén och hans manskap siktar mot kvalserien. Foto: Per Bunnstad

Efter endast fyra segrar innan jul kom Skillingaryd igång rejält i fortsättningsserien och vann tio av tolv möjliga. Det innebär att de vann serien och tog sig till playoff inför kvalserien mot division 2.

Nu väntar Glimma som slutade sexa i alltrean. Ett lag som SIS möjligtvis kunde ha stött på redan i fortsättningsserien. De kvalificerade sig nämligen inte för alltrean rent poängmässigt, utan fick en friplats då Motala avsade sig spel.
– Sen är de bra, det går inte säga annat. Men jag ser att vi har en bra chans. Vi har varit i form nu det sista. Har vi bara bra dagar så ska det nog funka, säger SIS-tränaren Stefan Rosén.

Sugna på lång säsong

Playoff-serien avgörs i bäst av tre matcher. Den första alltså ikväll när Glimma besöker Movalla. Sedan väntar returmöte nere i Skåne på lördagen. Behövs det sedan en avgörande match spelas även den nere i Skåne på söndag.

Hur ska ni göra för att besegra Glimma?
– Vi ska göra det vi är bra på. Att spela stabilt bakåt och hög fart på anfallsspelet. Då ska det nog kunna lösa sig, säger Stefan Rosén och fortsätter:
– Kommer målvakterna upp i vanlig standard och vi får till backspelet bra så… Offensivt är vi duktiga.

Stefan Rosén berättar att killarna i laget är sugna på en lång säsong.
– Det är detta vi siktat på hela tiden att vinna denna serien och ta oss till playoff, så det är taggat i laget. Helt klart.

Skulle Skillingaryd slå ut Glimma så väntar troligtvis Värnamo och Gislaved från division 2 i den sex lag starka serien. Dessutom blir det förmodligen så att det forna allsvenska laget Pantern också hamnar i den serien.
– Vi siktar på kvalserien. Det vore roligt att vara med där och försöka bråka lite, berättar Stefan Rosén.

Men först ska SIS alltså betvinga Glimma med start idag klockan 19.00 i Movalla ishall.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *