Ishockey

SIS vann i Åstorp

Ishockey Skillingaryds IS tog en klar seger i bortamötet med Åstorp. Uppdaterat.

Simon Palm. Arkivbild

Det blev 6–1 (2–1, 2–0, 2–0). Hemmalaget tog ledningen i matchens andra minut i spel fem mot fyra. Minuten senare kvitterade Isak Jönsson. Nils Gunnarsson gjorde 2–1 efter 14.05.  I den andra perioden kom 3–1 genom Simon Palm och 4–1 genom Nils Gunnarsson. I slutperioden kom målen genom Erik Carlsson och Martin Nilsen.

SIS-tränaren Stefan Rosén tycker att det var en ganska lättvunnen match.
– Men vi spelade inte speciellt bra. Vi hade i alla isens bäste i vår målvakt Lukas Ekedahl, säger SIS-tränaren Stefan Rosén.

Skotten vanns av SIS med 52–39, vilket pekar på en ganska jämn tillställning.
– Starkt ändå att vinna, helt enkelt bra målskytte, säger Stefan Rosén.

Noteras kan att Simon Palm gjorde sin 200:e seriematch i SIS-tröjan och passade på att göra ett mål och spela fram till ett.

SIS är nu i serieledning men bara med bättre målskillnad än tvåan Lenhovda som har en match mindre spelad.
– Lenhovda blir nog vår svåraste motståndare om att vinna serien. Sedan vet man ju inte hur pass bra Rydaholm är, säger Stefan Rosén.

Nästa match enligt spelprogrammet är borta mot Ronneby på söndag.