Ishockey

Sistaperioden stjälpte HV 71

Ishockey HV 71 förlorade rivalmötet borta mot Linköping.

Ett fullsatt Saab Arena bevittnade en rykande start i rivalmötet mellan Linköping och HV 71. Hemmalaget inledde bäst och hade flera lägen i powerplay under inledningen av den första perioden, men debuterande Frederik Dichow, som ersatte en sjuk Joni Ortio, levererade flera fina räddningar. I slutet av perioden var det bortalagets tur att spela i numerärt överläge. Då fick Nick Shore en jättechans, men missade målburen.

Den andra perioden såg liknande ut. Linköping skapade flest möjligheter i början av perioden, innan HV 71 tog över fullständigt. I den tredje perioden fortsatte HV att skapa chanser, men det var LHC som tog ledningen genom Patrick Russel. Bara minuter senare utökade hemmalaget ledningen genom Christoffer Ehn. Trots en tung period gav HV 71 inte upp. Simon Önerud reducerade med tio minuter kvar. Därefter trycke bortalaget på för en kvittering, men i slutet av matchen fastställde LHC slutresultatet 4–1 efter två mål i tom bur.

Fakta:

Linköping – HV 71 4–1 (0–0, 0–0, 4–1)

Period 1:
Skott: 12–6.

Period 2:
Skott: 13–16.

Period 3: 1–0 (05:18) Patrick Russell (Broc Little, Anthony Greco), 2–0 (07:13) Christoffer Ehn (Arvid Costmar), 2–1 (10:30) Simon Önerud (Victor Sjöholm, Oscar Fisker Molgaard), 3–1 (17:35) Sebastian Strandberg (John Nyberg), 4–1 (19:29) Ty Rattie (Jesper Pettersson)
Skott: 8–15.

Totalt: 33–37.

Utvisningar: Linköping 5 x 2 minuter., HV 71 4 x 2 minuter

Publik: 8 190

Genrebild: Henrik Skoglund