Ishockey

Skoglund: ”Challe” in – ett genidrag av HV 71

Ishockey HV 71:s rekrytering av Charles Berglund har stött på en hel del kritik bland fansen. Men zoomar vi ut litegrann så kan detta visa sig vara det som vänder hela säsongen från moll till dur för HV 71.

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen och David Alin.

HV 71:s sportchef Kent ”Nubben” Norberg gjorde under gårdagen en tränarrockad när den assisterande tränaren Johan Åkerman entledigades och ersattes av Charles Berglund. Av vad som under säsongen framkommit ryktesvägen så har inte Åkerman lyckats få med sig spelarna. Han har varit ansvarig för lagets numerära överläge och kollar man på det rent statistiskt så är HV fjärde sämst i hela ligan i just den spelformen.

Så någonting behöver helt klart göras, speciellt med tanke på att spel i numerärt underläge fallerat också. Om jag förstått saken rätt, så har dock inte detta varit Åkermans ansvar.

Igår kunde ni läsa min intervju med Expressens Johan Svensson angående HV:s chanser framöver. Ett svar han gav, som jag tyvärr sållade bort, var att det eventuellt skulle kunna vara en bra idé att ta in någon ny röst i ledarstaben, bara för att bryta av mot övrigas personlighet. Bara timmar senare presenterades ”Challe” Berglund som väl verkligen får sägas vara en person som kan bryta av med sin personlighet.

En glad gamäng som kan blanda skämt och allvar på ett balanserat sätt.

Jag ringde upp HV 71:s sportchef Kent ”Nubben” Norberg här nu under förmiddagen för att stämma av vad ”Challes” ansvarsområden i ledarstaben kommer ligga på. Svaret blev att han ska vara delaktig i det numerära över- samt underläget. Dessutom ska han jobba med de spelare som kanske inte riktigt levererat som förväntat under säsongen.

På sin tid var Berglund en specialist på spel med en man kort. Så fort domaren blåste utvisning för hans lag så visste man till hundra procent att ”Challe” skulle ingå i gänget som skulle döda motståndarnas numerära överläge.

En otroligt smart och skicklig spelare som dessutom har en enorm verbal förmåga. Men bara för att man var skicklig som spelare innebär såklart inte det per automatik att man blir en lika skicklig tränare. Men just med tanke på hans förmåga att uttrycka sig så tror jag hans kunskaper kommer kunna förmedlas på ett pedagogiskt och begripligt sätt till spelarna.

Det vilar såklart en sanslös press på HV-spelarnas axlar givet det prekära tabelläget och även den pressen kommer ”Challe” kunna vara med och lätta på med sitt avväpnande sätt.

Detta i kombination med att HV inför morgondagens får tillbaka många skadade spelare så tror jag man bör se detta som en omstart för HV. 20 matcher kvar, och intalar de sig själva att de börjar från noll nu så kan detta bli riktigt bra.

Ett genidrag av ”Nubben” och HV 71 helt enkelt.

Taggar

Dela


1 reaktion på Skoglund: ”Challe” in – ett genidrag av HV 71

Kan blir riktigt bra! Här finns ett lås som måste öppnas, så är det.
Sedan ska alla veta att nu är det bråttom med treorna.
Kan bara önskar lycka till.
HV 71 💙💛🏒

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *