Ishockey

Sportchefen om det nya HV: ”Vi har vänt blad”

Sportchefen om det nya HV: ”Vi har vänt blad”

Ishockey Han gjorde en säsong i klubben och avslutade med ett SM-guld. Nu har Chris Abbott tillbaka i HV 71. – Jag tror att alla är fokuserade på att vinna fler hockeymatcher, säger han.

Chris Abbott. Foto: Henrik Skoglund

Det är när Sportens utsände med kameran i högsta hugg ska hitta ett nytt ställe att fotografera ifrån som vi springer på den nye HV-sportchefen Chris Abbott i katakomberna i samband med HV 71:s ispremiär på måndagen.

Vann guld som spelare

Chris och tvillingbrodern Cam kom till Sverige som spelare 2008. Efter några år i Ängelholm blev det Luleå för den energiska duon. Chris Abbott avrundade sin karriär i HV 71 och var med om att säkra klubbens femte SM-guld 2017. Dock fanns han inte med på isen under den avslutande guldmatchen efter en otäck nackskada från tidigare i slutspelet.
– Det känns bra att vara tillbaka i Jönköping och att laget är tillbaka på isen. Det ska bli spännande att se spelarna komma samman här nu.

Vad tycker du om de första 30 minuterna av isträningen?
– Om jag ska vara ärlig så har jag inte sett så mycket. Men jag vet att killarna sett fram mot det och med alla supportrar som är här på läktaren

Under sex säsonger rattade de kanadensiska tvillingarna Rögle. Chris som sportchef och Cam som huvudtränare. I HV 71 har Abbott fått titeln General manager och ska basa även över damlaget. Min vi håller fokus på herrlaget.

Tog Rögle från botten till toppen

Det har nämligen varit några turbulenta säsonger där klubben varit nere och vänt i allsvenskan och återkomsten till SHL har slutat med två raka bottenplaceringar. Ifjol fick man kvala sig kvar.
– Vi kommer se annorlunda ut, helt säkert. Anton (Blomqvist, ny huvudtränare reds anm.) ska träna laget och det kommer vara tävlingsinriktat. Jag tror att alla är fokuserade på att vinna fler hockeymatcher. Vi har vänt blad och nu är det en ny sida här i HV.

Under Chris Abbotts tid vid rodret i Rögle så gick klubben från att vara ett bottenlag i SHL till att bli en guldkandidat med bland annat två spelade SM-finaler. HV-fansen hoppas såklart att Chris Abbott ska återupprepa det i HV 71.

Känner du någon press?
– Hockey är en lagsport och jag är inte ens på isen. Men ja gör vad jag kan för att motivera och inspirera både laget och tränarstaben. Men det är upp till dem att vi höjer standarden här varje dag. Gruppen känns solid och den vill göra bättre ifrån sig än förra säsongen som var en utmaning, det vill vi undvika i år.

Taggar

Dela


1 reaktion på Sportchefen om det nya HV: ”Vi har vänt blad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *